Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر عامل شرکت گاز خراسان رضوی گفت:متاسفانه در چند روز گذشته از فصل سرد سال با وجود کاهش حضور کارمندان در محل کار این قضیه نتوانسته تاثیر قابل توجهی در کاهش گاز مصرفی ادارات داشته باشد.

قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: امروزه به دلیل هزینه‌های بالای انرژی اکثر پژوهشگران به دنبال راه‌حل‌هایی برای کاهش مصرف انرژی هستند و لذا  یکی از راه‌حل‌های مناسب برای کاهش مسافرت‌های درون‌شهری و کاهش مصرف سوخت و انرژی، دورکاری است اما به نظر می‌رسد این راهکار در طی این چند ماهه اخیر که اکثر ادارت با یک سوم نیروی انسانی مشغول ارائه خدمات بوده اند چندان کارگشا نبوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به همین انگیزه با حسن افتخاری مدیر عامل شرکا گاز خراسان رضوی گفتگویی ترتیب داده ایم که می خوانید:

قدس آنلاین: با توجه به اینکه در یک ماه گذشته ادارات دورکار بودند و یک سوم از کارمندان در محل کار بودند آیا در میزان مصرف گاز ادارت تغییری ایجاد شده است؟

افتخاری: آغاز محدودیت های کرونایی از ابتدای آذرماه امسال موجب حضور حداکثر ۵۰ درصدی کارکنان دولتی در شهرهایی با وضعیت قرمز و نارنجی و ارائه خدمات غیرحضوری به شهروندان شد که میشد از این فرصت برای کاهش مصرف گاز طبیعی ادارات و مجموعه های دولتی و کمک به تامین و پایداری زنجیره تامین گازطبیعی استان در این روزهای سرد استفاده کرد. اما متاسفانه در چند روز گذشته از فصل سرد سال با وجود کاهش حضور کارمندان در محل کار این قضیه نتوانسته تاثیر قابل توجهی در کاهش گاز مصرفی ادارات داشته باشد. این در حالی است که با توجه به برودت هوا و کاهش دما در اکثر مناطق استان تامین مطمئن و پایدار گاز طبیعی نیازمند همکاری بخش های مختلف است که در این بین نقش بخش دولتی بسیار مهم می باشد.

قدس آنلاین: مصرف انرژی در ادارات به چه شیوه ای کنترل میشود؟

افتخاری: جمعا ۱۵۶ تیم در استان خراسان بر عملکرد مصرف گاز ادارات در طول شبانه روز نظارت می کنند. که از این تعداد ۱۸ تیم در سطح مشهد و ۱۳۸ تیم در سطح شهرستان ها مسئولیت این مهم را بر عهده دارند. بازرسی ها در طول روز برای کنترل رعایت دمای رفاه و بازرسی پس از ساعات اداری و در روزهای تعطیل هم برای نظارت بر خاموش بودن سیستم موتورخانه انجام می شود. از ابتدای آغاز فصل سرد امسال تاکنون، ۱۳۰۰۰ بازدید و پایش از ادارات و موسسات دولتی استان انجام شده که نتیجه آن صدور ۷۰۲ مورد اخطار و ۳۱۷ مورد قطع برای ادارات پرمصرف بوده است. البته این ارقام با مشاوره های شرکت گاز و همکاری سازمان های دولتی هم اکنون به حداقل رسیده است.

قدس آنلاین: بیشترین بخش مصرفی گاز در کدام حوزه ها است؟ و چه راهکارهایی برای مدیریت مصرف وجود دارد؟

افتخاری: بخش عمده ای از گاز مصرفی استان در نیمه دوم سال در بخش خانگی مصرف می شود. راهکارهای بسیار ساده ای هم برای مدیریت مصرف گازطبیعی در بخش خانگی وجود دارد که می توان با استفاده از آنها علاوه بر حفظ منابع ملی، حفاظت از محیط زیست و کمک به پایداری حداکثری جریان گازطبیعی در اقصی نقاط استان، از مزایای طرح ملی گازبهای رایگان مشترکین کم مصرف هم بهره مند شد.

قدس آنلاین: دمای مطلوب و استانداردی برای استفاده از گاز در منازل وجود دارد؟ و به چه شکل می توان به این دمای مطلوب رسید؟

افتخاری: دمای رفاه منزل در زمستان باید بین ۱۸ تا ۲۱ درجه سانتیگراد تنظیم شود. استفاده از پوشش گرم، تنظیم دمای پکیج یا شعله بخاری، استحمام با کمترین میزان آبگرم مصرفی و خاموش کردن وسایل گرمایشی و بستن درب اتاقهای بلااستفاده از راهکارهای مناسب برای صرفه جویی است. نصب پشت پرده ای، پنجره دو جداره، پوشاندن دریچه کولر و عدم استفاده از شومینه بدلیل پرت حرارتی بالا از دیگر راهکارهای جلوگیری از اتلاف انرژی در بخش خانگی است.

قدس آنلاین: سهم ادارات در بحث مصرف انرژی چقدر است؟

افتخاری: متاسفانه بخشی از ادارات و موسسات دولتی استان در زمره مشترکین عمده محسوب می شوند و به همین علت رعایت بخشنامه های مصرف صحیح گاز طبیعی سهم بسزایی در تامین و پایداری جریان گاز استان دارد. به عنوان مثال در حال حاضر تمام مدارس و دانشگاه های استان در مقاطع مختلف تعطیل بوده و با استفاده از ظرفیت فضای مجازی و آموزش غیرحضوری مشغول به فعالیت هستند. به همین علت دلیلی برای روشن کردن سیستم های گرمایشی بخش آموزشی وجود نداشته و گرم کردن فضای اداری حداقلی آن هم فقط در ساعات کاری کادر آموزشی کفایت می کند.

قدس آنلاین: آیا برنامه ای هم برای ادارت پرمصرف دارید؟

افتخاری: به ادارات پرمصرف در درجه اول تذکر کتبی داده می شود و در صورت عدم توجه بلافاصله نسبت به قطع گاز این دسته از دستگاههای دولتی اقدام خواهیم کرد. ضمن آنکه بر اساس آخرین مصوبه هیات دولت، گازبها ادارات و دستگاههای دولتی که مصرف گاز آنها نسبت به مدت مشابه سال های قبل افزایش داشته باشد مشمول افزایش قیمت خواهند شد. بر اساس مصوبه اخیر هیات محترم وزیران درصورتیکه  مصرف گاز ساختمان های اداری از هشتاد درصد مصرف آنها در مدت مشابه سالهای ۹۶ و ۹۷ بیشتر باشد کل گازبهاء آنها با پنجاه درصد افزایش بعنوان جریمه محاسبه خواهد شد لازم به ذکر است که مرکز خدمات الکترونیک و ارتباطات مردمی شرکت گاز خراسان رضوی با شماره تلفن ۱۸۹۴ آماده ارائه مشاوره و راهنمایی در زمینه راهکارهای کاهش مصرف گاز طبیعی و دیگر موضوعات مرتبط این حوزه است.

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: گاز ادارات مدیرعامل شرکت گاز خراسان رضوی خراسان رضوی قدس آنلاین گاز طبیعی کاهش مصرف مصرف گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۵۷۶۰۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین

ناصر سودانی کارشناس انرژی در گفت وگو با خبرنگار مهر درباره معضل ناترازی بنزین در کشور گفت: کشور ما از ابتدا در موضوع بنزین وابستگی قابل توجهی را به خارج داشته است و جز در مقاطع کوتاهی نتوانسته به خودکفایی بایسته ای برسد.

وی ادامه داد: عمده ترین دلیل ناترازی بنزین در کشور بالا بودن مصرف این فرآورده سوختی است و هم عدم تعادل بین تولید و مصرف باعث شده که با ناترازی بنزین در کشور مواجه شویم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: عمده ترین تلاشی که باید در کشور صورت بگیرد کاهش مصرف و افزایش تولید است به نحوی که تولید بنزین از مصرف آن بیشتر باشد.

سودانی افزود: کاهش مصرف بنزین به عوامل متعددی وابسته است، ابتدا اینکه باید استاندارد خودروهای تولید داخل را به استانداردهای جهانی نزدیک کنیم که متاسفانه تا این استانداردها فاصله قابل توجهی داریم.

این کارشناس انرژی توضیح داد: موضوع دیگر که باعث مصرف بالای بنزین شده تردد ماشین های تک نفره است، این تردد های نامتعارف تقریباً در کشور ما خیلی زیاد است و از سوی دیگر جاده ها و خیابان های ما هم شرایط مطلوبی را ندارد و همین امر بر افزایش مصرف بنزین تاثیر گذار است.

وی ادامه داد: از سوی دیگر ما نتوانسته ایم که سبد سوختی را متنوع کنیم و جایگزینی را برای بنزین در نظر بگیریم. باید برای کاهش مصرف بنزین از گاز و برق و سایر سوخت های فسیلی هم استفاده می کردیم تا مصرف بنزین در کشور و تقاضا برای آن کاهش پیدا کند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: متاسفانه تولیدات خودروسازان ما به سمت خودروهای هیبریدی و با سوخت های سبز پیش نرفته است. با وجود گشایش پالایشگاه خلیج فارس هنوز نتوانسته ایم پا به پای مصرف تولید را افزایش دهیم و این امر باعث شده که به واردات بنزین تن دهیم.

سودانی گفت: البته سیاست های دیگری وجود دارد که عمده این سیاست ها به مصرف کننده آسیب می رساند و اگر سیاست گذاران مجموعه تولید و مصرف بنزین یعنی وزارت نفت، وزارت راه و شهرسازی و نیروی انتظامی و صنعت و معدن یک قرارگاه واحدی را تشکیل دهند و راهکارهای علمی و به روز را با استفاده از تجارت جهانی و همین طور متخصصان داخلی و خبرگان و نخبگان برای متنوع کردن سبد سوخت خودروهای داخلی استفاده کنند.

این کارشناس انرژی توضیح داد: باید از توان نخبگان موجود در کشور برای متنوع کردن سبد سوخت استفاده کنیم و اقدام به پروراندن این اندیشه ها و ایده های جوانان کشورمان کنیم. البته باید به این نکته توجه کنیم که بنزین خودش مافیایی است که همواره سعی کرده به واردات این فرآورده سوختی دامن بزند تا خودشان به نان و نوایی برسند.

کد خبر 6093837 محمدحسین سیف اللهی مقدم

دیگر خبرها

  • پیوستن اداره‌های دولتی پایتخت به پویش کاهش مصرف آب
  • بهره‌مندی از ظرفیت بسیج سازندگی در مدیریت مصرف انرژی
  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • بزرگترین خدمت به عرصه تولید مدیریت مصرف انرژی است
  • استاندارد پایین خودروهای داخلی عاملی در بروز ناترازی بنزین
  • به محض ترک قند و شکر در بدن چه می‌شود؟
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • پیش بینی ناترازی ۱۰ تا ۱۱ هزار مگاواتی برق در تابستان
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها